Időben vegyenek Interrail bérletet!

iho/vasút   ·   2019.03.25. 08:45
interrail0

Április 9-éig tíz százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg az Interrail bérletek. Vásárláskor kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál elnevezésű. Míg előbbi azoknak kedvező, akik egy konkrét ország nevezetességeit fedeznék fel, addig az utóbbival harmincegy tagállamban lehet korlátlanul utazni vasúton, néhol még az egyes magánvasutak járatain is. Az idei év újdonsága, hogy már nem csak egy-, de két-, illetve háromhónapos érvénytartammal is váltható Globál-bérlet.

Az Interrail-bérlet az összes korosztály igényeinek megfelel, akár az egész család igénybe veheti európai utazásához. A felnőtt bérletet váltó utas kíséretében egy vagy két, mindkét szülő kíséretében összesen négy 12 év alatti gyermek utazhat ingyenes bérlettel. A felnőtt bérlet árához képest a huszonnyolc év alattiak és a hatvan év felettiek jelentős kedvezménnyel utazhatnak.

Az Interrail-bérletek forintért és euróért is megvásárolhatók a MÁV-Start erre kijelölt nemzetközi pénztáraiban. A 18 éven aluli fiatalok utazását az Európai Unió ebben az évben is díjmentes bérlettel támogatja; erre viszont pályázni kell.

Az Interrail-bérleteket jelenleg elfogadó országok

Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország.

Az Interrail-bérlet megváltása további kedvezményeket is biztosít az utasoknak

  • ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon, hajójáratokon,
  • kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban,
  • ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba,
  • kedvezményes múzeumi és egyéb belépők, kedvezményes városnéző programok.

Érdemes okostelefonra letölteni az Interrail Rail Planner alkalmazást, amely segít megtervezni a vasúti utazást Európában! Az alkalmazás tartalmazza az európai menetrendeket, az Interrail-bérlettulajdonosok által igénybe vehető kedvezményeket és sok más hasznos funkciót is. Egyes vonatokra már az alkalmazáson keresztül is vásárolható helybiztosítás. Az alkalmazás egyes részei internetkapcsolat nélkül is működnek.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek