Legendák a levegőben – légimajális

iho/repülés   ·   2012.05.04. 16:00
cim

Az idén először kétnapos lesz a Dunakeszi repterére szervezett repülőnap, majális és pilótatalálkozó. Az ország egyik legszebb fekvésű repülőterére várják mindazokat, akik a repüléssel hivatásszerűen, vagy hobbiból megismerkedtek, és azokat is, akik most akarnak belekóstolni a légi élményekbe. A „földi dolgok” nem kímélték az idén éppen 66 éves MALÉV társaságot, de a találkozó jó alkalom arra, hogy a cég dolgozói összejöjjenek, emlékezzenek a múltra és tervezzenek a jövőre – hangzik a szervezők közleménye.

A nemzeti légitársaságon kívül Magyarországon több ezren vannak, akiknek a repülés mindennapi feladat, hobbi, esetleg hivatásszerű elfoglaltság. A dunakeszi repülő- majális szervezői rájuk is gondoltak és nagyszabású pilótatalálkozót szerveznek, amelyre várják a kiszolgáló személyzetet, de a családtagokat és barátokat is.



A két napos program a családoknak, a nagyközönségnek is érdekes lesz. Az első nap a múltat, a legendák idejét idézi, de felszállnak a mai kiválóságok: műrepülők, vitorlázók és sárkányrepülők. Tervek között szerepel, hogy bemutatót tart a Honvédelmi Minisztérium, látható lesz a hazai polgári légi közlekedés első, legendás PO–2-es géptípusa, illetve a rendőrség helikoptere. Farkas Bertalan újra felszáll, ezúttal rövid repülést hajt végre Gulyás György világbajnokkal Dunakeszi légterében. A repülőnap illusztris vendége lesz Asztalos István, a Világjátékok ejtőernyős bajnoka, Gulyás György vitorlázó-világbajnok, Szilágyi János és Tóth Ferenc vitorlázó műrepülő világbajnokok, Nádas Tamás műrepülő Európa-bajnoki aranyérmes és a Guiness-rekorder Mészárovics György ejtőernyős is. Ezen kívül repülőgépmodell-bemutató, izgalmas ballonvadászat is zajlik a levegőben. A „légi ászok” bemutatója mellett a földön családi programok, izgalmas vetélkedők teremtenek majálishoz méltó, vidám hangulatot.

A szervezők elküldték ezt a fotót is: láthatjuk ezek szerint Kvasz András gépének replikáját is Dunakeszin?

A rendezvény fő támogatója, a Mitsubishi Motors és a Subaru magyarországi képviselete a repülőtéren kialakított off- road pályával, országos klubtalálkozóval és számtalan érdekességgel várja a látogatókat.

A programokkal összehangoltan zajlik a sétarepültetés, a két nap alatt Budapest és a Dunakanyar felett hosszabb-rövidebb légi sétákra lehet befizetni. A szervezők 15–20 ezer érdeklődőre számítanak.

Kapcsolódó hírek