Ráncfelvarrt helikopter Lacházán

iho   ·   2016.09.06. 21:15
00kicsi

Az ukrán Motor Szics – repülőgép- és helikopterhajtóműveket, erőművi gázturbinákat gyárt – egy modernizált Mi-2-es helikoptert mutatott be Magyarországon, előtte Csehországban jártak a géppel. A Mi-2 MSB új típusjelet kapott helikopter a korábbi, eredeti változathoz képest erősebb és alacsonyabb fogyasztású hajtóművet kapott, a korábbi négyszáz lóerős GTD-350-est 465 lóerős AI-450M típusúra cserélték.

Érkezik a felújított helikopter. A képre kattintva galéria nyíilk (Pénzes Sándor felvételei)

A gép sárkánya és főbb rendszerei nem változtak, ám a hajtóműcserén túl a műszerfal is több módosításon esett át, az új jobb első ajtónak és az igényes kialakulású belső térnek köszönhetően komfortja is nőtt. A Forgószárny Kft. (Heliforce) kiskunlacházi bázisán a készséges személyzetnek köszönhetően statikusan és a levegőben is meg lehetett tekinteni, az érdeklődők részletes tájékoztatást is kaphattak. A Motor Szicsnek nem ez volt az első ilyesfajta felújítási munkája: egy Mi-8-as helikopteres a legendás An-2-es repülőgép gázturbinás változata is referenciáik között van.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.