Trolival játszó kicsik és nagyok

Vörös Attila   ·   2012.10.02. 19:50
400_IMG_0200__120929_KOB__Troli_nyilt__Ikarus_Solaris_Ziu_BKK_BKV

Egész Európában, így hazánkban is szeptember 16-22. között rendezték meg az Európai Mobilitási Hét (EMH) programjait. Ehhez kapcsolódóan, egy kicsit elcsúszva tartotta meg Kőbányán a BKV Zrt. és a Budapesti Trolibusz-közlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) a Pongrác úti garázs ötvenedik születésnapján a Troli Nyílt Napot. Az egész napos rendezvényen járműbemutatók, tombola és rengeteg egyéb színes program szórakoztatta az érdeklődőket. A rendezvény idején nosztalgiatrolik jártak a trolitelep és a Puskás Ferenc Stadion között, valamint az FVV csuklós nosztalgiavillamos közlekedett a Ferenc körút és a Kőbányai garázs között.

A kisgyerekeseket és a járműfanokat vonzotta leginkább a jól megszervezett esemény<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(képek: Vörös Attila)

Az eseményen egy trolis szakmai találkozó keretében részt vett a Magyar Közlekedési Szövetség is. A sajtóbeszélgetésen megtudtuk, hogy elsősorban villanybuszokban gondolkodik a BKV, új trolibuszok beszerzéséről nincsenek hírek. A csápos gumikerekűek legfőbb hátránya a felsővezeték, ezt a kötöttséget iktatják ki az egyre fejlettebb technikával épülő önjáró autóbuszok. Azt is fontos figyelembe venni, hogy az Európai Unió egyedül a villanybuszok beszerzését támogatja oly mértékben, hogy szegényes fővárosunk is reménykedhet egy majdani beszerzésben tudtuk meg Várszegi Gyula elnöktől.

Az MKSZ múltjáról és a fővárosi buszközlekedés jövőjéről

Kapcsolódó hírek