Valós adatok

iho/vasút   ·   2011.11.14. 20:00
title

A korábbi közlekedésről nem a pálya, vagy a feladat készítői tehetnek, egész egyszerűen a Microsoft Train Simulator helytelenül számolja a sebességeket. A valós 120 kilométer/óránál az MSTS sebességmérője 102-t mutat, így amikor mi az óra szerint százhússzal megyünk, az már majdnem 140 kilométer/órának számít. Erre egy roppant egyszerű megoldást találtak ki a játékosok: a trains/trainset könyvtárban található default mappa default.wag fájlját kell módosítani a következő módon. Jegyzettömbbel nyissuk meg, majd keressük a következő két sort: „# On-track solver timestep”, „# Off-track timestep”  a szöveg elején található értéket kell átírni 1 méter/szekundumra (1ms).

Nagyobb állomástávolságnál egyre csak csökkent a menetidőnk, így a szegedi intercityvel Ceglédre nem ritkán tíz perccel hamarabb érkeztünk meg. A javítás után ez már nem így lesz

Ezek után a játék már rendesen fogja mérni a sebességet, így már csak a menetrendtől és a vezetési stílusunktól függ, hogy mikorra érkezünk a következő szolgálati helyre. Fontos azonban tudni, hogy ez a fajta megoldás gyakran okoz problémákat csatolás esetén, ezért mindenképpen készítsünk biztonsági másolatot az eredeti fájlról, és azt másoljuk vissza a tolatás előtt. Ha végeztünk a művelettel, mentsünk és másolhatjuk vissza a módosított default.wag-ot. Egy másik lehetséges probléma a módosítással kapcsolatban: néhány felhasználónak csökkent a játék fps-értéke, vagyis szaggatott a játék. Ezt mi tesztelésünk során nem tapasztaltuk, de ha mégis ilyennel találkoznának, másolják vissza az eredeti fájlt és rendben működik tovább a program.

Kapcsolódó hírek