Zuhanás Kongóban

iho   ·   2019.11.24. 18:40
cim

A helyi Busy Bee légitársaság Dornier 228-200-as, kéthajtóműves, légcsavaros-gázturbinás regionális utasszállítója Goma városában, nem sokkal felszállás után zuhant le a 19 személyes gép.

(fotó: newsinflight.com)

A becsapódás sűrűn lakott területen történt, a gépen lévők közül ketten megmenekültek, de a baleset a helyi lakosok közül friss adatok szerint tizenkét ember életét követelte. A sérültek pontos számáról egyelőre nincs hír.

A sajtójelentések kiemelik, hogy Afrikának és ezen belül Kongónak rendkívül rosszak a baleseti statisztikái, a kongói légitársaságok közül valamennyi ki van tiltva az Európai Unió légteréből. Októberben egy An-72-es szenvedett balesetet, miután ugyanezen a gomai repülőtéren szállt fel.

(fotó: Busy Bee)

A Busy Bee saját tevékenységéről úgy ír portálján, hogy a Dornierek fantasztikus teljesítménye, a rövid és ki nem épített pályák használata révén a légitársaság "bárhová eljuttatja önt a Demokratikus Kongó elszigetelt városaiba, falvaiba."

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.