Drónok, emberek, feladatok <br>1. A bemutató

MTI/iho   ·   2014.11.02. 08:45
cim

A pilóta nélküli repülőeszközök kérdéseiről tartottak nemzetközi konferenciát Budapesten és bemutatót a veszprémi Újmajor gyakorlótéren: a téma a drónok használatának repülésbiztonsági kockázata illetve működésük jogi környezete volt, a visegrádi országok szakértőinek tanácskozását a Nemzeti Közlekedési Hatóság kezdeményezte.

(fotók: MTI/Nagy Lajos)

Portálunkon is olvashattak arról, hogy a drónok olykor kifejezetten veszélyeztetik a légiközlekedést, ilyen esetekről szinte hetenként számol be a szaksajtó. Érthető tehát, ha a hatóság készül arra, hogy a más nemzeti és nemzetközi intézményekhez (FAA, EASA, stb) hasonlóan elvégezze a nem túl egyszerű kodifikációs munkát: ki, mikor, milyen feltételekkel, milyen légtérben és hogyan használhat pilóta nélküli eszközöket.

A Veszprémi Napló online-kiadása szerint a gyakorlótéren tucatnyi kisebb-nagyobb szerkezetet mutattak be „azoknak, akik bejutottak a bemutatóra”. Volt közöttük benzin- és villanymotoros, néhány kilós és 50 kilós szerkezet is, az egyik 230 kilométeres óránkénti csúcssebességgel büszkélkedhetett, de a lényeg mindegyik esetében az volt, milyen kamerát vihetett magával, milyen felbontásban nyújtott megfigyelési lehetőségeket nappal és éjszaka egyaránt.

Mint a cikkből kiderül, a magyarok a fejlesztésből is kiveszik részüket, a Honvédelmi Minisztérium egyik zrt-je 2007 óta épít drónokat és célgépeket. Ugyanakkor sok civil cég és felsőoktatási intézmény is foglalkozik drónok fejlesztésével, felhasználásával vagy mindkettővel.

A drónok haszna viszonylag egyszerűen átlátható, különösebb kockázat nélkül, kevés üzemanyaggal repülhetnek, figyelhetnek meg fentről gyakorlatialag mindent. Hogy azért vannak, akik tapasztalati tényként állítják, a drónok sem „mindenhatóak”, és bizonyos feladatkörben nem tudják helyettesíteni az „igazi” repülőgépeket, arról sorozatunk második részében számolunk be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.