Életmentő vasútfotózás

iho   ·   2014.10.11. 11:15
00kicsi

Kollégánk így is tett, azonban nem várt eseménybe keveredett. „Miközben a Tétényi út felett átívelő vasúti hídnál fotóztam, észrevettem, hogy egy 30-35 év körüli férfi bóklászik a vágányok között. Mivel magam is vasutas dolgozó vagyok, így odamentem hozzá és megkérdeztem, hogy segíthetek-e valamiben? Közben jött egy vonat és mivel közel voltunk a vágányhoz, ezért láthatósági mellényemben „Lassan!” jelzést adtam a mozdonyvezető számára, aki erre reagálva le is lassított. Egy intéssel megköszönte segítségemet, majd haladt tovább.

(Tóth Péter felvételei a helyszínen készültek)

Ezután ismét a fiatalemberhez fordultam, akiről kiderült, hogy öngyilkosságot tervez. Arrébb hívtam a vágányoktól, majd miután leültettem, tárcsáztam a segélyhívót – 15–20 perc múlva érkeztek ki a rendőrök és lekísérték a férfit! Tudom, hogy ez csupán egy eset a sok közül, de legalább ezúttal ezt a gázolást meg tudtuk akadályozni.”

Ebből az esetből is látszik, hogy egy vasútfotós a pálya mellett nem feltétlenül csak rosszat jelenthet. Hisz, ahogy az eset is mutatja, kollégánk megakadályozott egy eseményt. Egy eseményt, ami egy emberélet elvesztésén túl akár több órás vágányzárat is eredményezhetett volna a helyszínelés miatt. Valamint a mozdonyvezetőnek lelki sokkot és a családjától távol töltött idő megnyúlását. Plusz munkát a vasutas dolgozóknak és nem kevés kellemetlenséget a hazafelé igyekvő utasoknak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek