Halálos légi baleset történt Máriahalomnál

MTI   ·   2019.04.20. 14:06

Az első adatok szerint szombat déltájban, felszállás után nem sokkal zuhant le a girokopter (autogyro, autokopter) Epöl és Máriahalom között. A gépet vezető 56 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A gépen csak a pilóta utazott.

Lezuhant egy girokopter Epöl és Máriahalom között, a pilóta meghalt (fotók: MTI/Lakatos Péter)

A girokopter hasonlít a helikopterre, de nem az. Sebessége a tolólégcsavarral szabályozható, az irányítás a rotor döntésével, illetve a légcsavar légáramát terelő oldalkormánnyal történik. A botkormány a rotor állásszögét szabályozza, az oldalkormányt pedállal lehet kezelni, és van egy gázkar a motor teljesítményének változtatásához. A földön gurulsánál pedállal lehet kormányozni az első kereket.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.