Kebab Expressz Zalában

Vörös Attila   ·   2015.10.05. 16:15
PA030171__151004

Október első hétvégéjén hatezren lépték át a horvát–magyar határt Beremendnél és Gyékényesnél. A pár hete tartó rendszer szerint a horvát határokon átlépő migránsokat vasúton elszállítják az osztrák határra, Hegyeshalomba – innen a nép már az osztrákok és a németek problémája. A vonatok közlekedésében a MÁV és a GYSEV is részt vesz, a szerelvények a (Magyarbóly–Pécs–Szentlőrinc–Barcs–)Gyékényes–Nagykanizsa–Szombathely–Csorna–Hegyeshalom útvonalon közlekednek. A 10–18 kocsi hosszúságú vonatok élén többnyire Szombathelyen van gépcsere: Gyékényes felől odáig a Start Szergejei, onnan pedig tovább a GYSEV Ludmillái húzzák a ritkán látott hosszúságú vonatokat. Naponta akár öt, migránsokkal teli szerelvényt is elindítanak!

A 306-os Szergej rongyol viszonylag egységes vonatával Újudvarnál Zalaszentiván felé<br>(fotó: Vörös Attila)

De nemcsak a kocsik száma miatt érdekesek ezek a vonatok. A létezése óta kocsihiánnyal küzdő Start az ország összes szegletéből összekukázta a még hadrafogható vagonokat, a normál forgalomban részt vevő halberstadti és fülkés kocsikon kívül ránézére már bőven selejtérett By és Bhv kocsik is erősítik a sokszor csak Kebab Expressznek hívott migránsjáratokat. A vonatok közlekedésével kapcsolatban számos kérdést föltettünk a MÁV-nak, amíg a válaszok megérkeznek, nézzék meg videóösszeállításunkat! A gyékényesi beszállás után jönnek az impozáns migránsvonatok, aki pedig a vagonok sorára is kíváncsi, annak a végén az összes elhúzó vonatot is megmutatjuk teljes valójában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek