Kész az első magyar pálya

iho/vasút   ·   2011.08.08. 17:00
title

Hatalmas meglepetés érte az OMSI magyar rajongóit, elkészült az első hazai vonal, a miskolci berekaljai lakótelepet ellátó 69-es. A busz az 1-es villamos egykori diósgyőri végállomásától indul, majd rövid lakótelepi szakasz után letér az 1-es, valamint az 5-ös és a 15-ös buszok közös útvonaláról, ahol a berekaljai térségben tesz meg egy rövid szakaszt. A teljes vonal három kilométer hosszú, általában egyetlen busz jár rajta.

A berlini pályából megismert panelházak már nagyon adták egy magyaros pálya megépítésének a lehetőségét<br><br>A képre kattintva a téma fotógalériája nyílik meg

A vonal teljes titokban készült el, a készítője szerint harminc százalékban hasonlít az eredetire, de érzésünk szerint ennél azért nagyobb számról van szó. A pályában magyar megállótáblák találhatóak, az utasok forinttal fizetnek, de még az eredeti hangokat is mellékelték az SD202-es buszokhoz. A pályához egyelőre menetrend még nem készült, de ha beállítjuk az IBIS-t, az utasok fel fognak szállni. A készítő szerint hamarosan a menetrend is elkészülhet hozzá, addig is érdemes ezt a rövid, de változatos vonalat kipróbálni.

Kapcsolódó hírek