Befejezte a helyszínelést a rendőrség a 37-es számú főúton Szerencs közelében, a taktaharkányi elágazás térségében, ahol egy furgon és egy teherautó ütközött össze vasárnap kora reggel. A balesetben ketten vesztették életüket. A rendőrség tájékoztatása szerint a kisteherautó vezetője egy betörés után lopta el a járművet.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a helyszínelés befejeztével feloldották az útzárat, már nem kell kerülniük az arra közlekedőknek.


A szóvivő azt is közölte, hogy a megyei rendőr-főkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja a két halálos áldozatot követelő karambol körülményeit. A furgon, azaz a kisteherautó vezetője egy 19 éves férfi volt - pontosította a korábbi adatot Egyedné Novodonszki Éva.


Korábban arról számolt be, hogy vasárnap reggel fél hétkor érkezett a bejelentés a balesetről, amely a 37-es számú főút taktaharkányi elágazásának közelében történt egy nyílegyenes útszakaszon, jó látási körülmények között. Forgalom nem volt az említett részen, így nincs tanúja a balesetnek.


Az első megállapítás szerint a kisteherautó Miskolc irányából haladt Szerencs felé, amikor eddig tisztázatlan okokból áttért a szemközti sávba, és fékezés nélkül, frontálisan, nagy sebességgel ütközött össze a szemből érkező teherautóval.
Mindkét autóban csak a vezetők ültek. A kisteherautót egy 19, a másik járművet egy 35 éves férfi vezette.


Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kisteherautó sofőrje egy betörés után lopta el a járművet.


A férfi a Nyíregyházával szomszédos Napkoron tört be egy bárba, magához vette a pénztárból a váltópénzt, és üdítőitalokat is elvitt. Feltehetően megtalálta az udvaron álló kisteherautó kulcsát, de az ingatlanról csak úgy tudott kihajtani, hogy az ott álló traktorral előbb beszakította a kerítést, majd átült a kisteherautóba, és elhajtott.