Kinyílt az ötvenéves időkapszula: gyermekvasutas relikviák kerültek elő Hűvösvölgyben

iho/vasút   ·   2019.04.14. 08:07
gyermekvasut71_idokapszula0

Az időkapszulát a Gyermekvasút napján a kisvasút 71. születésnapját nyitották föl. Közel kétszáz egykori úttörő- és gyermekvasutas figyelte várakozással, amint Sásdi Zoltán, az Úttörővasút egykori üzemfőnöke Vólentné Sárvári Piroskával, a MÁV Zrt. üzemeltetési főigazgatójával kibontotta a félévszázados csomagot. A nemzetiszínű szalag és a vasutas körökben ismert ólomzár alatt alufólia őrizte a hatvanas évek budapesti Úttörővasútjának megannyi emlékét: előkerültek menetjegyek, újságcikkek és névsorok.

Kattintson képünkre, mini galéria nyílik a szombat délután programjaiból!

A kincsek között volt az Úttörővasút húszéves fennállásának (1968) jubileumi kiadványa, illetve szakmai kitüntetések. Több rajzos beszámoló a kisvasutasok pezsgő közösségi életéről, a vasúti szolgálaton kívüli programjairól ír. Az időkapszula mellé lezárt borítékban egy levelet is tettek, amelyben az akkori úttörővasutasok üzenete olvasható a jövő kisvasutas nemzedékeinek. A csomag tartalmát a Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeumában állítják ki április végétől.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek