Kisvasutak: van rájuk pénz!

MTI/iho   ·   2015.08.04. 11:12

A jogszabály szerint a támogatást a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) igényelte, és a forrást az előző, 2007–2013-as európai uniós támogatási ciklusban a közlekedésfejlesztésre kiírt pályázatból biztosítják. A támogathatóság feltétele, hogy ha a projekt nem fejeződik be december 31-éig, a fennmaradó költséget saját forrásból szükséges biztosítani.

A projekt során felmérik, miként járulhatnak hozzá a keskeny nyomközű vasútvonalak a közösségi közlekedés környezetbarát fejlesztéséhez, az elővárosi, városi, térségi közlekedés jobb kiszolgálásához, az országos közforgalmú vasutak személyszállítási eredményeihez és a kisvasút vonzáskörzetének térségfejlesztéséhez – olvasható a Magyar Közlönyben.

Az Országos Kisvasúti Koncepció keretében országos helyzetelemzést és társadalmi-gazdaságossági adatfelvételeket készítenek, amelyek alapján összeállítják a kisvasutak javasolt fejlesztési projektlistáját – derül ki a projekt rövid bemutatásából.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek