Szlovák–magyar vasúti találkozó Pozsonyban

MTI   ·   2024.03.29. 09:33

A felvidéki magyarok és az anyaország közötti vasúti kapcsolat erősítése és a két ország közötti vasúti közlekedés fejlesztéséről folytatott tárgyalásokat a magyar és a szlovák vasúttársaság vezetője Pozsonyban. 

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója, a MÁV–Volán-csoport vezetője szlovák kollégájával, Alexander Sakóval egyeztett a két ország közötti együttműködés szorosabbra fűzéséről. A tájékoztatás szerint munkacsoportot állítanak fel, amely a már meglévő, illetve az újranyitandó vasúti határátmentek vizsgálatát végzi el, azzal a céllal, hogy a két vasúttársaság a jövőben együtt is pályázhasson az interregionális kötöttpályás programok forrásaira. A találkozón a Budapest–Pozsony–Prága–Varsó nagysebességű vasútvonal kiépítésével kapcsolatosan is egyeztettek, továbbá értékelték az Ukrajna, Szlovákia és Magyarország között megvalósuló vasúti együttműködés eredményeit is.

A felek megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeres kétoldalú találkozókon értékelik az együttműködés eredményét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Vasútmodell Kiemelt ajánlatok

Indóház, XX/2. 2024. április–május, a kötöttpályás olvasnivaló

iho.hu   ·   2024.04.03. 14:14

Dióhéj: szomorú Szergej-sors, avagy hol Dombóvár állott, most kőhalom; a MÁV V46 sorozatú villamos mozdonyai, a Szöcskék; a világ legnagyobb számban megépített és forgalomba helyezett motorvonata, a Ganz-MÁVAG D1; Délkelet-ázsiai fejlődési pályák szigeti rónákon és esőerdőkben, őszinte kritika az A.C.M.E M63-asáról.