Veszteséggel zárta 2023-at a Trans-Sped Kft.

MTI/iho   ·   2024.04.17. 09:15

A debreceni társaság kissé csökkenő bevétel mellett mintegy 916 millió forint mínuszt könyvelhetett el.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett éves beszámoló alapján a Trans-Sped Logisztikai Szolgáltató Központ tavalyi árbevétele éves összevetésben csaknem 32,5 milliárd forintról 31,3 milliárd forintra, az exportértékesítés 8,1 milliárd forintról 7,5 milliárd forintra csökkent. A bevételek túlnyomó többsége szállítmányozásból és fuvarozásból származott, 22,9 milliárd forintról 20,9 milliárd forintra csökkent. A raktározás és logisztika bevétele 4,6 milliárd forintról 6,2 milliárd forintra nőtt.

A társaság 2022-ben még csaknem 350 millió forint nyereséget ért el.

A jelentés a világszintű gazdasági és pénzügyi nehézségekkel magyarázza a visszaesést. A kedvezőtlen piaci körülmények ellenére a Trans-Sped nem számol azzal, hogy a tevékenységét jelentős mértékben vissza kéne fognia. A tárgyi eszközök és immateriális javak nettó értéke kissé csökkent ugyan, és gyengült a hosszú távú likviditás, de a tőkeerősség és a pénzeszközök állománya nőtt, a tőkeszerkezet javult az előző évhez képest.

A debreceni Trans-Sped Kft. a BÉT Xbond résztvevője, tízéves futamidejű kötvényeit 2020-ban vezették be a tőzsdei piacra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek