Tűz Rákosrendezőn, vasúti talpfák égtek az állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán

MTI/iho   ·   2024.04.09. 07:20

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint egy száz méter hosszú, öt méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg.

A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdony háromszáz méterrel távolabbra vontatta. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltják a lángokat. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek.

A továbbterjedt tüzeket oltották el elsőnek. A rakat szétbontása azonban még hosszú ideig tart, így elhúzódott az oltás. A vonatok legfeljebb 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhettek.

Az esztergomi vonalon a vonatok egy ideig Angyalföldig közlekedtek és onnan is indultak Esztergom felé. A szobi vonalon a vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekedtek és onnan indultak Vác, Szob, illetve Veresegyház, Vác felé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek