Leszállás közben ütköztek a Góbék

iho   ·   2015.06.07. 17:00
cim

Az esztergomi Rubik Ernő repülőtéren vasárnap kora délután két iskolagép ütközött a levegőben.

(fotók: MTI)

Mint Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője az iho/repülés portálnak elmondta, a balesetnek két (Rubik-tervezésű) R-26 Góbé típusú iskolagép volt a részese, mindkettő helyi repülés után leszállni készült a repülőtéren, az egyik gépben egy, a másikban két ember volt.

A gépek azonos pályára jöttek, az egyik egyenes vonalú megközelítést hajtott végre, a másik, oldalról fordult leszállóirányra, és eközben történt az ütközés, a szemtanúk szerint ötven és száz méter közötti magasságban.

Mindkét iskolagép sérült, de az egyiknek, amelyben ketten voltak, oktató és növendéke, levált a farokrésze, ezért irányíthatatlanná vált és  lezuhant. A másik Góbénak az oldala sérült, ezzel a géppel az egyedülrepülésre már képesített növendék beért és további sérülések nélkül földetért a repülőtéren.

A KBSZ és a rendőrség is vizsgálja a baleset körülményeit.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek