Níííncs kocsííí

Vörös Attila   ·   2016.12.07. 13:45
102_IMG_6462

Sokszor olvassuk egy-egy kommentháború vasutas résztvevőjétől, vagy kapjuk meg akár hivatalos válaszban is, válaszul arra, hogy valamit miért nem lehet: „mert nincs elég kocsi”. Aztán jön egy még okosabb hozzászóló, aki utánaszámol, lemodellezi, és végül megállapítja, hogy van elég kocsi, csak nem a tárolón kéne ácsorognia, értelmesebb szerelvényfordulóval többet kéne dolgoznia és a többi.

Amikor legutóbb a 101-es vonalon (Püspükladány–Biharkeresztes) felszálltunk a személyvonatra, először nem tudtuk eldönteni, hogy most akkor nem volt ide alkalmas kocsi, vagy így lett okosan kihasználva a kapacitás. De talán ez utóbbira szavaznánk.

A Biharkeresztes–Püspökladány személyvonat funkcionális belsőtere. A képre kattintva további fotókat nézegethetnek a hangulatos járműről (fotók: Vörös Attila)

A remot Csörgő plusz néhány személyvagon összeállítású személyvonat ugyanis tisztán fekvőhelyes kocsikkal közlekedett. A helyzet tisztázását szakértőnkre bíztuk. Megtudtuk, hogy a Start fekvőhelyes kocsijai nyáron külföldre járnak, Koperbe, Splitbe, Bulgáriába. Télen pedig csak tengődnek, de mivel most nincs kocsi, bevetik őket a belföldi forgalomban. A magatartás nem szokatlan, és nem is hungarikum, Szlovákiában Pozsony környékén lehet találkozni belföldön használt fekvőhelyes kocsikkal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek