Szállodahajó-keresztelés, futószalagon

iho/hajózás   ·   2019.03.24. 17:00
hajoavatas_neptun_hajozas_viking_folyami_kislid

Európában ritkaságszámba menő hajókeresztelési szertartás egyik helyszíne volt a Rostock-warnemündei Neptun-hajógyár szerelőrakpartja. Azonos időben, de három helyen kereszteltek meg két-két folyami szállodahajót, Rostockon kívül Bázelban és Brunsbüttelben is reccsent a pezsgőspalack a hajó oldalán. Így a svájci Viking River Cruises hat hajója nyerte el egyszerre végleges nevét.

Ezek közül kettőt már korábban átadtak a társaságnak, további négy átadása a következő hetekben várható. Ezzel a Neptun-hajógyár eleget tett vállalásának, hogy a hajózási szezon kezdetére szerződés szerint leszállítja a hat folyami szállodahajót.

A Viking Longship-osztályba tartozó, 135 méter hosszú hajók megépítésére 2017-ben kötötték meg a szerződést. A Rostockban megkeresztelt hajók a Viking Sygin és Viking Ullur név alatt közlekednek majd, a további négy hajóval együtt a Dunán is láthatjuk majd őket.

A warnemündei rakparton felállított óriáskivetítőn a másik két avatási helyszín is látható volt a ceremónia során, a Neptun-gyár ügyvezető igazgatója, Manfred Ossevorth pedig a bázeli eseményen személyesen is megjelent. A Viking folyami flottájának eddig hatvan hajóját építették a warnemündei gyárban.

A Viking Sygyn a warnemündei ceremónia főszereplője volt

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek