Szegediek! Mi tudjuk, hol jár biztosan egy új Scania-busz!

Bohus Dávid   ·   2015.12.30. 18:45
szegedi_auchanbusz0

Jövőre a szegedi Mars téren december elején bemutatott ám azóta sem használt – a délmagyar szerint, kapaszkodjanak, adminisztrációs okokból nem közlekedhetnek – Scania Citywide-ok közül egy az Auchan-járaton szaladgál majd.

De ez még csak a jövő, nézzük a jelent és a múltat!

A járat, Cora-járatként indult annak idején, csakhogy a Cora kivonult az országból, a hipermarketjeit fölvásárolta az Auchan, így született meg az Auchan-busz is. Amely nem akármilyen.

Az Ikarus 415.24-es Szegedre érkezését követő hónapban a hipermarket előtt. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

Az Ikarus 415.24 típusjelzésű jármű eredetileg Oroszország piacára készült, de exportja végül meghiúsult. Az 1995-ben gyártott jármű homlok- és hátsó falának egyedi kialakítása a típus megjelenésének korszerűsítését sejtette volna, viszont a fejlesztés egyetlen példány elkészülését érte meg. A korábban IDU-759 rendszámmal forgalomba helyezett jármű 2004-ben került Szegedre, ahol rögtön átrendszámozták, kétszer is. Előbb FKA-598-asként, amjd FLX-342-esként szállította a város határban megnyitott hipermarket vásárlóit kezdetben csak Rókus városrészből, ma már Tarjánból, Rókuson át.

A busz utoljára december 31-én 12 óra 25 perckor indul az Auchan áruháztól a Fecske utcáig. Január 2-án pedig elvileg 7 óra 43 perckor a Szamos utcából már egy új Scania Citywide indul a bevásárlóközpont felé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek