Szerencsés vízreszállás az óceánon

iho/repülés   ·   2011.10.12. 16:00
cessna_310_cimkep

Az amerikai parti őrség sikeresen kimentette annak a Cessna 310-esnek a pilótáját, amely Kaliforniából Hawaiiba tartott, de még az óceán fölött kifogyott az üzemanyaga. A repülőgépet vezető 65 éves Charles Mellor már korábban rádiózta, hogy 11 órányi repülés után valószínűleg nem ér el a partig, mert kevés már a benzin a tankjaiban.

Egy ehhez hasonló Cessnának fogyott el a benzinje Hawaii partjainál

A Coast Guard egy HC–130-as Herculest küldött a gép kísérésére, majd amikor a parttól 13 mérföldnyire valóban elnémultak a Cessna motorjai, Mellor vízre tette a repülőgépet, kimászott a szárnyára, ott várta be az úszómentőt, aki aztán segített abban, hogy egy szintén a Coast Guard színeit viselő MH–65 Dolphin kiemelje.

A gép néhány perc múlva elmerült, a pilóta komolyabb sérülések nélkül úszta meg az esetet, az NTSB pedig megkezdte a hatósági vizsgálatot az ügyben.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.