Új bázist nyit Lárnakában és Milánóban a Wizz Air

MTI   ·   2020.05.29. 11:41

A Wizz Air tájékoztatása szerint Lárnakán közvetlenül száz, Milánóban kétszáz, a kapcsolódó iparágakban pedig még több új munkahelyet teremt a cég 28. és 29. bázisa.

Az új ciprusi járatok idei kapacitása meghaladja az egymillió utast, a milánói bázisnyitással pedig a Wizz Air megduplázza lombardiai kapacitását, és egy sor új úti céllal köti össze Milánót. Az új útvonalakkal együtt 2020-ban már 28 város lesz elérhető Milánó Malpensáról. Az utazási korlátozások feloldását követően a nyártól újra közlekedik majd a társaság Budapest–Lárnaka és Debrecen–Lárnaka járata is. A Wizz Air közel egy évtizedes történetre tekint vissza Cipruson. Első járata 2010 decemberében szállt le a szigeten, azóta több mint 800 ezer utas utazott az országba a légitársasággal. Olaszországba 2004 óta repül a cég, azóta már 40 millió utas választotta több mint száz itáliai útvonalát.

Utasai és személyzete védelmében szigorított egészségügyi intézkedéseket vezetett be a légitársaság: a személyzetnek és az utasoknak is kötelező arcmaszkot viselni a fedélzeten, az utaskísérőknek emellett kesztyűt is. A Wizz Air rendszeresen aláveti repülőgépeit egy iparági standardot jelentő, vírusölő szerrel végzett ködös fertőtlenítésnek, és a szigorú napi takarítási protokoll keretében minden este ugyanazzal a vírusölő szerrel szintén fertőtlenítik a repülőgépeket.

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, jelenleg 121 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A cég papírjait a londoni értéktőzsdén jegyzik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.