Új közlekedési miniszter Szlovákiában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.03.24. 18:00
400px_dolezal

A Sme rodina (Család vagyunk) párt jelöltje lett Szlovákia új közlekedési és építésügyi minisztere Igor Matovič kormányában, a kormánytag március 23-án vette át megbízólevelét.

Andrej Dolezalt választották meg Szlovákia új közlekedési és építésügyi minisztere

Doležal korábban a média és távközlési szolgáltatások területén tevékenykedett, különböző menedzseri pozíciókban. Korábban az egyik szlovák kereskedelmi televíziónál (Markíza), majd a közszolgálati RTVS (Szlovák Rádió és Televízió) kötelékében dolgozott. Legutóbb, 2018 óta a Towercom, a.s. médiacégnél tevékenykedett innovációért felelős igazgatóként. Az 1981-es, pozsonyi születési miniszter a Szlovák Műszaki Egyetem Elektrotechnikai és Informatikai Karán végzett automatizálási mérnök szakán. A közlekedési ágazaton kívül a minisztérium hatáskörébe tartozik a bérlakásépítés, a postai szolgáltatások, az idegenforgalom, valamint az elektronikus kommunikáció.

Magyarországon egyik szakterületnek sincs miniszteri képviselete: a közlekedés államtitkári, az építésügy helyettes államtitkári szinten (építészeti és építésügyi helyettes államtitkárság) van jelen.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek