A legjobb őszi illatok nyomában

iho   ·   2019.10.20. 02:55

(x)

Parfümök

Az ősz beköszöntével természetesnek vesszük, hogy az évszaknak megfelelően lecseréljük ruhatárunkat. Arra viszont kevesebben fordítanak figyelmet, hogy nyáriasan friss parfümjüket is a hűvösebb időhöz igazítsák. Ebben az évszakban az olyan nehezebb, édes – gyakran fás - illatok dominálnak, amelyeket az őszi természet ihletett. Ilyenek az alma, gyömbér, fahéj, sütőtök, vanília narancshéj aromái. A nagyobb parfümgyártó cégek a fenti jellegzetességek szem előtt tartásával természetesen 2019 őszére is több érdekes illat-kreációt kínálnak, lássunk ezek közül néhányat!

A Gucci Mémoire D'une Odeur fantázianévre hallgató parfüm rendkívül érdekes, ám szolid illat. Keserű mandulával és kamillával indít, amely a gyógyfüves aromákkal az őszi erdőt idézi, végül a szantál és a cédrus dominál.

A Byredo Gypsy Water illata egy tökéletesen harmonikus különleges illat, amely egyszerre fás és hűsítően citrusos, amely ennek ellenére mégsem a nyarat, hanem a harmatos, kora őszt idézi.

A Dsquared2 She Wood nevéből adódóan is remek a virágos-fás-vizes kompozíciója. A friss esőáztatta erdőt megidéző illatot ibolya és citrus bolondítja meg.

Illatok otthonra

Az őszi hűvösebb idő és a rövidülő nappalok egyre hosszabb időre kényszerítenek bennünket a négy fal közé, ezért nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy lakásunkban mivel vesszük körül magunkat. Ha illatgyertyákat helyezünk el otthonunkban, akkor a pislákoló fény és egy jól eltalált illat kellemes őszi hangulatot varázsolhat. A lakberendezési üzletekben mindenesetre a gyertyák és mécsesek nagy választékából válogathatunk, amelyek stílusos kialakításuknak köszönhetően használat nélkül is remek dekor elemként funkcionálnak. Az illatgyertyákon kívül illóolajokkal és a manapság divatos illatpálcákkal is hasonló hatást érhetünk el. Otthonunk őszi illatosítására a legnépszerűbb esszenciák manapság a fahéj, gyömbér, szegfűszeg.

Őszi illatok házilag

Az őszi hangulatok megidézésének legjobb módja, ha sütőtököt vagy sütőtökös süteményt készítünk, amely nem csak finom, de hamisítatlan őszt idéző illattal árasztja el az egész lakást. Hasonló hatást érhetünk el, ha darabolt narancsot, almát egy kis szegfűszeget és fahéjat vízzel felöntjünk, majd lassan főzni kezdjük. A kellemes őszt idéző aroma, pedig hamarosan otthonunk legtávolabbi zugában is érezhető lesz.

Az InStyle stílus rovatában még több őszi trendről olvashatsz!

Kapcsolódó hírek