Antioxidánsokkal a fiatal bőrért

iho   ·   2019.07.20. 02:38

(x)

Van azonban egy segítőtárs ebben a háborúban, aki a jó oldalon áll. Ők az antioxidánsok, amik rendkívül szervezetten végzik a saját feladatukat. Küldetésük a sejtkárosító folyamatok lassítása, valamint a sejtek energiatermelésének beállítása.

Ez a háború sejtszinten zajlik, a tét pedig nem kevesebb, mint a fiatalos bőr és annak megőrzése.

A szabadgyökök hatása

A szabadgyökök az oxigén égése következtében keletkeznek a testben. Oxidáló tulajdonsággal bírnak, ezáltal veszélyeztetik a bőrt. A sejtek megfelelő működésének három alapvető anyagát szolgáltatják a lipidek, a fehérjék és a DNS. A szabadgyökök éppen ezeket az elemeket károsítják meg. Hogyan? A szabadgyökök túl sok elektronnal rendelkeznek, és minél gyorsabban szeretnének megszabadulni ettől az elektron feleslegtől. Ezáltal oxidálják a sejteket, ami által az immunrendszer is legyengül és könnyebben támadható. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a bőrsejtek oxidatív stresszt szenvednek el, aminek a következményei a sejtek gyulladásától, a degenerációjukon át akár sejtpusztulásig is terjedhetnek. A szabadgyökök tehát óriási rizikófaktort jelentenek a bőr számára.

Szerencsére azonban az antioxidánsok ádáz küzdelmet folytatnak ellenük, és mindazért, hogy ezt a folyamatot megállítsák.

Az antioxidánsok hatása

Az antioxidánsok nem várják meg, hogy a szabadgyökök elkezdjék a támadás. Már azelőtt megjelennek, mielőtt a szabadgyökök elkezdenék oxidálni a sejtek működéséért felelős anyagokat.

Az oxidációs láncot megszakító antioxidánsok felelősek a bőr fiatalságának megőrzéséért. Életmódunk mellett a Helia-D antioxidánsban gazdag, Age Control termékeinek használatával megvédheti a sejteket az öregedéstől.

A szabadgyökök ősi ellenfelei ugyanis a Q10, a flavonoidok, valamint az A-, C- és E-vitaminok. A Q10 felel a szabadgyökök által okozott sérülést szenvedett sejtek energiatermelésének visszaállításáért, a flavonoidok a szabadgyökök elkapásában játszanak kiemelt szerepet, amellett, hogy erős gyulladáscsökkentő hatásúak is. Az A-vitamin feladata a szabadgyökök megkötése, illetve védelmet nyújt a C-vitaminnak az oxidáció ellen, és szerepet vállal a bőr hámsejtjeinek képzésében. A C-vitamin elsődleges feladata a sejtek eredeti állapotának visszaállítása, vagyis az oxidációs támadások csökkentése. Az E-vitamin felel a sejtek membránjának megszilárdításáért, valamint lassítja a szabadgyökök által okozott degeneratív hatásokat.

Mit tehet Ön bőre fiatalságáért?

Életmódja jelentős mértékben befolyásolja a bőre állapotát. A dohányzás mellőzésével, gyakori és aktív testmozgással már nagyon sokat tehet egészségéért és bőre fiatalságáért.

Kapcsolódó hírek