Most szól! De mi ez a dal?

iho   ·   2019.05.14. 07:23

(x)

Egy másik jellegzetes és valószínűleg ismerős forgatókönyv, amikor igazából fel sem dolgozzuk, hogy hallottunk valamit, de a tudatalattinkban megragadva még egy fél nappal később is azt dúdoljuk, de hogy pontosan mit, arról fogalmunk sincsen.

Fiatal koromból rémlik fel egy Rém rendes család rész, ahol Al Bundy kap el így egy számot a rádióban, és hiába dúdolja bárkinek is, senki sem ismeri fel, még a lemezboltos veterán sem, aki mindenki másnak azonnal meg tudja mondani, mi az, amit keres.

Szerencsére, ha a myonlineradio.hu Most szól funkcióját használod, akkor már nem kell recessziós hipnózist igénybe véve elmerülni emlékeidben, hogy hátha mégis hallottad a fejedben ragadt nóta címét.

Itt rádióállomásokra lebontva pontosan meg tudod nézni, milyen időpontokban mi szólt. Ennek van még egy hatalmas előnye, hiszen az éppen kellemesnek érzett zene nagyban függ attól, hogy milyen az adott hangulatod.

Ha például nosztalgiáznánk vagy retró dallamokra vágynánk… Ráadásul kinek mi a retro? Számomra egyértelműen a 90-es évek diszkó zenéi, melyeket még kazettákon hallgattak a szüleim. Másnak ez a 80-as vagy 70-es évek, a fiatalabb Z generáció nyilván napjaink legnagyobb slágereire kíváncsiak, bár magamból kiindulva lehet, hogy ők is szívesen meghallgatják, hogy anno mire ropták szüleik és nagyszüleik. Nagyapám nélkül csak a Mamma Miából ismerném az Abbát és a Boney M-et.

A hangulat is sokat számít persze. Szomorúak vagyunk, esetleg kicsattanunk az életenergiától? Egy ilyen összegző listát elnézve egyszerűen ki lehet választani, hol van esélyünk az épp a szánk íze szerinti zenéket meghallgatni.

Válogass bátran az online rádió adta lehetőségek között, és élvezd úgy, és azt a stílusú zenét, amire épp vágysz.

Lehet, kincsekre is bukkansz közben

Ha zeneszámokat böngészel - akár a műsorújságban -, egyéb csodákra is bukkanhatsz. Egy egy dal végén akár olyan hírekre is találhatsz, ami specifikus, például a rádióadó sajátosságaihoz kapcsolódik.

Nézzünk egy példát. A Most szól menüt böngészve rábukkansz egy régi gyerekdal címére. Jaj, de rég nem hallottad, gyorsan oda is kattintasz. A dal végig megy, de boldog vagy, aztán jön egy ajánlás, mely hopp, éppen kapóra jön hétvégén, mert pont azon törted a fejed, hova vidd a gyerekeket kicsit szórakozni, kikapcsolódni együtt a családdal. Szörfölj, legyél nyitott, aki keres az talál, mondja nagymamáink sűrűn ismételgetett igaz közmondása. Keresd a Myonlineradio-t.

Kapcsolódó hírek