39 941 000 000, 37 934, 2020, 773 483

iho/vasút   ·   2016.04.27. 17:08
new_flirt0

Ezt a 13 + 1 kérdést a MÁV kommunikációs igazgatósága jóvoltából a tájékoztatón megjelent újságírók is megválaszolhatták – telitalálat nem volt, sőt, a legjobb is „csak” tízig jutott, technikai okok miatt az Indóház/iho nem tippelt.

De!

Kiadónk a legjobb eredményt elérő olvasók között öt féléves Indóház-előfizetést sorsol ki. Játsszon velünk, csak ki kell töltenie ezt a Google-űrlapot! Beküldési határidő: április 28., azaz csütörtök, 16 óra, szóval csak szűk egy napjuk van. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

Természetesen nem maradunk adósak a MÁV Zrt. és a MÁV-Start Zrt. vezetőinek összefogottan előadott mondanivalójával sem, de ha most sütjük el a poént, akkor csak telitalálatos szelvények futnának be. Ez itt most annak az interaktivitásnak a dicsérete, amivel a száraz tények közlését fellazítandó a vasúttársasági sajtóosztály a megértést segítette, bár bevalljuk, a gyors közlés miatt az összes tényszámnak legfeljebb a kétharmadát tudtuk papírra kanyarítani, mert slide-ok nem támogatták a vizuális feldolgozást.

És, hogy mégis miről lesz mégis szó az ihón holnap megjelenő MÁV-értékelésben? A negyedik éve kiegyensúlyozott, eredményes gazdálkodás számairól, teljesítményértékekről, a 2017 második félévére elkészülő első sorozatgyártású IC+-kocsikról, a nagy befogadóképességű motorvonatokra kiírandó közbeszerzésről. Meg arról, hogy Fehérváron csúszik minden, még a nyári csúcsban is a szűk keresztmetszetek határozzák majd meg a vasúti forgalmat, így a Katicák csak hétvégén teremtenek közvetlen összeköttetést a főváros és a Balaton északi partja között, de az átépítéstől függetlenül lesz kevesebb a Desiro a 29-esen. Majd kifeledtük: az IC+-kocsik forgalomba állításával párhuzamosan a korszerű járműveken ismét lesz utasellátás. De csak korlátozottan: zsúrkocsiból szendvics, üdítő, kávé, melegétel nem.

Sok sikert a totóhoz!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek