Bombát találtak a Kopaszi gát mellett, garantált káosz pénteken

iho   ·   2017.09.28. 20:18
0080

Péntek reggel 10 órától bizonytalan ideig nem közlekednek a vonatok Ferencváros és Kelenföld vasútállomások között, hatósági intézkedés miatt. A forgalomkorlátozásra azért van szükség, mert a Rákóczi híd és a Déli vasúti összekötő híd budai hídfőjénél egy építkezésen világháborús bombát találtak. A bomba kiemelése, illetve hatástalanítása idejére a vonatok közlekedését az érintett szakaszon – biztonsági okokból – megtiltották.

A BKK-tól egyelőre nem érkezett hivatalos tájékoztatás, de rendőrségi forrásból úgy tudjuk, ebben az időszakban az 1-es villamos sem fog átmenni a Rákóczi hídon, és közúti forgalomkorlátozásra is számítani kell.

A MÁV-csoport tájékoztatása szerint a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Pécs vasútvonalakon a járatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan is indulnak.

Fotóriporterünk az Orientre várva lett figyelmes a hatósági nyüzsgésre csütörtök délután (fotók: Vörös Attila)

A Budapest–Szombathely/Sopron intercity vonatok, valamint a Budapest–Bécs/Salzburg/München eurocity és Railjet vonatok csak Kelenföld állomásig közlekednek, és onnan is indulnak.

A Budapest–Pécs intercity vonatok csak Kelenföld és Pécs között közlekednek. Az S36-os (előreláthatóan a 3842 számú vonattól kezdődően) Kőbánya–Kispestre közlekedő személyvonatok csak Kelenföld és Martonvásár, Kápolnásnyék között közlekednek.

A G43-as gyorsított személyvonatok nem közlekednek Kőbánya-Kispest–Kelenföld között.

Szemle

Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a MÁV-csoport honlapján, a Vonatinfó alkalmazásban, illetve információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

A Keleti pályaudvar és Kelenföld állomások között legegyszerűbben az M4-es metróval lehet utazni.

Tavaly már volt egy hasonló, több napig tartó forgalomkorlátozás: akkor a Duna medrében találtak világháborús robbanószerkezetet.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.