Agria Volán: 80 milliós költségcsökkentés

MTI   ·   2012.02.20. 14:49

A modernizálás és a költségtakarékosság jegyében átalakította helyi autóbusz-vonalhálózatát Egerben a város közösségi közlekedés szolgáltatója, az Agria Volán Zrt. – mondta Pintér Lajos, a cég személyszállítási üzletág-vezetője a Hevesi megyeszékhelyen. Az állami támogatások miatt 80 millió forintos költségcsökkentésre kényszerültek, ami a napi 650 járatból 110 megszűnését jelenti március 4-től – közölte Pintér Lajos.

Mint elmondta, a racionalizálást a járathosszak rövidítésével és vonalak összevonásával oldották meg, ezért az utazóközönségnek nem kell újratanulni a menetrendet. Kérdésre válaszolva arról is szólt, hogy az elmúlt években végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően a cég autóbusz állománya megfelelő állapotú, a járművek átlagéletkora 11 év. Ezért nem küzdenek olyan jellegű műszaki problémákkal mint a fővárosi közlekedési vállalat.

Rázsi Botond, Eger alpolgármestere arról számolt be, hogy az elmúlt évben a győri egyetem segítségével elkészítették az egri vonalhálózat modernizációs tervét. Akkor azzal számoltak, hogy az állami finanszírozás kedvezőbb helyzetet teremt a közösségi közlekedés számára, ez azonban nem következett be.

Ebben a helyzetben dolgozták ki az új racionalizálási tervet. Amennyiben javul az állami finanszírozás, akkor hozzákezdenek az egyetem segítségével megfogalmazott elképzelés megvalósításához - mondta Rázsi Botond.

Kapcsolódó hírek