Betonkörforgalmat építettek Vecsésen

MTI   ·   2011.11.05. 14:00
00

A körforgalom kiépítése a szakemberek várakozásai szerint jelentősen megkönnyíti az itteni városlakók és az áthaladó ingázók közlekedését. Az autósok novembertől használhatják a körforgalmat, amely a Dózsa György utca–Budai Nagy Antal utca–Gyáli út–Széchenyi utca kereszteződésében található, és amelyen naponta közel 6500 jármű halad át.

A közel 138 millió forintos beruházással épült körforgalom Magyarország első betonburkolatú körforgalma. A beton alapanyagnak köszönhetően a burkolat ellenállóbb a terhelésnek és a hőmérsékleti hatásoknak, amelyek az aszfaltból készült körforgalmak gyorsabb elhasználódását okozzák. A kedvezőbb tulajdonságok ugyanakkor nem igényelnek az aszfaltozásnál magasabb építési költséget, miközben jelentősen hosszabb – akár négy-öt évtizedes – élettartama miatt a beton versenyképes megoldás – hangsúlyozza közleményében a Magyar Cementipari Szövetség.

Az új körforgalomnak köszönhetően könnyebb lesz a közlekedés a város déli részén<br/>(fotók: Istvánfi Péter)<br/>A képre kattintva a körforgalomról készült galériánkat tekinthetik meg

Kapcsolódó hírek