Bivalyokkal erősít a Metrans

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.05.21. 07:45
Bivalyok_kiskep

A Metrans Rail, s.r.o. magán-vasúttársaság a Felvidék nem villamosított vonalaira egy újabb Bivalyt, azaz 753.6-os sorozatú dízelmozdonyt vetett be. Az első Bivaly szlovákiai ténykedéséről itt olvashatnak, a második ilyen mozdonyt a cseh SD Kolejová doprava, a.s. cégtől bérlik Metranszék. A 753 603-0 pályaszámú zöld-fekete gép már munkába is állt a hétvégén, Enyicke (Haniska) és Zólyom között továbbított tehervonatot közösen a piros-szürke erőgéppel.

Színes gépek kavalkádja Pozsonyban<br>(fotó: railtrains.sk)

A Bivalyokat, azaz a 753.6-os mozdonyokat a CZ Loko járműgyártó az egykori 749-es, 750-es, valamint 754-es sorozatú dízelmozdonyokból építi át. A fenti kép további érdekessége, hogy a pozsonyszőlősi állomáson (Bratislava-Vajnory) minden látható mozdony más-más magánvasút tulajdonában van. Az állami ZSSK Cargo vonataiból, mozdonyaiból egy sincs a főváros teherpályaudvarán.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek