Cargo-gép katasztrófája Nairobiban, négy halott

iho   ·   2014.07.03. 09:39
nairobi_fokkercrash_cim

Röviddel felszállás után Kenyában lezuhant a Skyward International üzemeltetésében repülő, 5Y-CET lajstromjelű Fokker 50-es légcsavaros-gázturbinás repülőgép.

A teherszállító Nairobiból Mogadishuiba tartott, a becsapódás a pályától két kilométerre, a középvonaltól balra történt, a gép lakóházra zuhant. Halálos áldozatokról a földön nem szólnak a híradások, két súlyos sérültet ápolnak kórházban. A Fokker négyfőnyi személyzetre viszont életét vesztette.

Az Aviation Safety Network adatai szerint a gép 1994-ben teljesítette első felszállását, azóta főképp különféle kisebb európai társaságoknál repült, májusban vette át a Skyward. A társaságot 2010-ben alapították helyi befektetők és pilóták, a cég portálja szerint két Fokkerük volt, amelyeket charterezésre és teherszállításra használtak, „verhetetlen biztonsági mutatók” közepette, és további három hasonló méretű repülőgép beszerzését tervezték. Más információk szerint egy CRJ és egy Fokker 100-as sugárhajtású utasszállító is a flottájukhoz tartozik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Repülésbiztonság

Leáll a Boeing rentoni üzeme

iho/repülés   ·   2024.01.25. 15:00

Szokatlanul őszinte és világos útmutatást adott az FAA, az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala a Boeingnek arról, az utóbbi idők fejleményei után mi a teendője – a repülőgépgyártó hosszú rehabilitációs folyamat előtt áll.