Decembertől újra használni fogják személyvonatok a rajkai határátmenetet

iho/vasút   ·   2017.06.23. 16:15
rajka_kislid

Márciusban számoltunk be arról, hogy szlovák értesülések szerint a szlovák szaktárca megrendelésére már az idei decemberi menetrendváltástól újra közlekedhetnek Szlovákia és Magyarország között Rajkán keresztül az „ablakos vonatok”. Információink szerint a szlovákok meg is egyeztek a GYSEV-vel, így öt járatpárral újraindulhat a személyvonati közlekedés a rajkai határátmeneten, amit 2009 ősze óta nem használnak menetrend szerinti személyszállító vonatok. A járatok Hegyeshalomnál Railjet- és Eurocity-vonatokhoz fognak csatlakozást kínálni, így Győr, Budapest és Bécs felé egyszerű és rövid lesz az eljutás.

Az újraéledő rajkai határátmenet menetrendjének tervezete

Értesüléseink szerint a MÁV-Start is szeretne már évek óta Győrből Rajkán át Pozsonyig járatni vonatokat, azonban a határátmenet használatáért szép summát is be szeretne zsebelni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.