Elektromos buszokra tervezett abroncsot a Continental

iho/zöldút   ·   2019.05.02. 18:24

Az elektromos buszok abroncsainak általában nagy össztömeggel kell megbirkózniuk az akkumulátorok tetemes súlya miatt, emellett gyors nyomatékátvitelnek vannak kitéve, mert az elektromotorok maximális forgatónyomatéka már kis sebességnél is megmutatkozik – írta az autopro.hu.

Annak érdekében, hogy a gumiabroncsok megfeleljenek ezeknek a kihívásoknak, a tapadás, a robosztusság és az átlagon felüli teherbíró képesség tökéletes kombinációját kell nyújtaniuk. Erre válasz a Continental technológiai vállalat az új Conti Urban HA3 típusú, 315/60 R22.5 154/148J (156/150F) méretű abroncsa.

Az új abroncs a magas szálsűrűséggel és vastagsággal rendelkező köpenynek köszönhetően nagyobb terhelési index-szel rendelkezik. Futófelülete nagy arányban tartalmaz természetes gumit, amelynek hatására ellenállóbb a vágásokkal, repedésekkel, töredezéssel és a kopással szemben, ezért hosszú élettartammal és nagy futásteljesítménnyel rendelkezik.

A Conti Urban HA3 gumiabroncsot megerősített oldalfallal látták el, ennek köszönhetően a padkával történő gyakori találkozások sem jelentenek számára kihívást. A városi forgalom viszontagságaival szembeni ellenálló képesség növelését segíti a speciális futófelületi mintázat. A széles futófelület kiváló kanyarodási és manőverezési stabilitást biztosít vezetés közben. A sűrű lamellák optimális tapadást és megfelelő sávtartást nyújtanak még extrém vizes körülmények között is. A lamellák lépcsőzetes elrendezésének köszönhetően pedig a Conti Urban HA3 alacsony menetzajjal büszkélkedhet, ami az utasok komfortérzetét növeli.

Az új, elektromos buszokra optimalizált Conti Urban HA3 gumiabroncsot a Continental a buszgyártókkal közösen fejlesztette ki.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek