Elszabadult egy busz Pozsonyban

iho/közút   ·   2018.05.05. 08:45
pozsony_busz_baleset_kislid

Egy elszabadult városi busz ámokfutásával kezdődött a péntek reggel a szlovák főváros Pozsonyhidegkút (Dúbravka) városrészében, ahol önálló életre kelt a 83-as csuklós busz, amíg meg nem állították egy park fái.

Pozsonyi csuklós a parkban (képek forrása: tvnoviny.sk)

Az irányíthatatlanná vált csuklós a Repašský és a Drobná utcákon át száguldott mintegy háromszáz méteren át, részben a járdán, de utasok nélkül. A jármű vezetője állítólag műszaki hibával – az elektronika meghibásodásával – magyarázta a "jelenséget".

A busz behajtott egy parkolóba is, ahol megrongált egy autót – a többi leparkolt gépkocsi csodák csodájára megúszta az ütközést, s csak a fák tudták megállítani. Egy szemtanú szerint útjelző táblákat és padokat rongált meg. Az incidens során nem történt személyi sérülés – számolt be a szlovák Markíza tévé hírportálja, a tvnoviny.sk.

A JOJ tévé hírportálja, a noviny.sk szintén videót tett közzé a magát önállósító busz többszáz méteres vágtájáról, melyet itt lehet megtekinteni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek