Épül a Tata–Tatabánya kerékpárút utolsó szakasza

iho   ·   2013.10.04. 10:16

November elejétől akár biciklivel is el lehet jutni Tatáról Vértesszőlősön át Tatabányára. A kemma.hu beszámolója szerint néhány tényező ugyan hátráltatta a kivitelezést, ám a határidőt így is tartani tudják. Az árvizes időszakban ugyanis az Által-ér mentén futó útszerkezet instabillá vált, ezért altalaj-stabilizációra szorult. A munkálatok elvégzésére a szerződést szeptember ötödikén írták alá. Az út teljes hossza 6,5 kilométer, jelenleg 4 és fél kilométeren elvégezték már a szegélykövezést. Az aszfaltcsík ezen a héten pedig eljut az úgynevezett horgásztavi bekötőig.

Az átadási időpont, a határidő tartható, hiszen a héten már Vértesszőlősön is megkezdődik a burkolat kialakítása – mondta el a lapnak Fekete Gyula. Ezután a csinosítás következik, padok, esőbeállók felállítását végzik el.

A beruházáshoz rendelkezésre álló keret meghaladja a bruttó 440 millió forintot, ám úgy kalkulálnak, hogy a projekt 400 millió forintnál többet nem emészt fel.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Szintet lép az Alstom

iho.hu   ·   2024.04.14. 17:00

Hozzávetőlegesen hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom vasúti forgóvázkereteket előállító gyára Mátranovákon.