beruházás

Nagyvasút Vasút

Infrafelújítási dömping Franciaországban

iho/vasút   ·   2023.09.18. 12:00

Az SNCF Réseau mintegy háromszáz kisebb-nagyobb vasúti projekt végére tett pontot Franciaország-szerte júliusában és augusztusában. A vasúti infrastruktúra-kezelő ebben az évben 2,9 milliárd eurót fektetett be a francia hálózat modernizálásába.

Vasút Nagyvasút

Vajdaság: BuBe és tsai

T. H. F.   ·   2023.05.05. 09:00

Miközben a közelmúltban megemlékeztek az egy éve átadott Belgrád–Újvidék, nagy sebességű vasútvonal átadásáról, kiderült, hogy még a jövő év vége előtti határidőnél korábban elkészülhet az Újvidék–Szabadka szakasz is a Vajdaságban, mivel a munkálatok a tervezettnél gyorsabban haladnak. 

Nagyvasút Vasút

A jövő héten eldől, mi lesz a Déli Körvasút sorsa

iho/vasút   ·   2023.04.28. 11:20

Május másodikán tartják a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyének a megsemmisítése érdekében indított per második tárgyalását. Amennyiben az ítélet nem kedvez a projektnek, beláthatatlan, hogy mikor valósulhat meg a kétmillió embert érintő beruházás.

Nagyvasút Vasút

GYSEV Cargo: Pannónia után már Hunniában is!

iho/vasút   ·   2023.02.13. 12:00

Friss kormányhatározat mondja ki: a debreceni érdekszférájú Macs Ipari Park vasútállomás területén megvalósuló, nyílt hozzáférésű intermodális konténerterminált a GYSEV Cargo Zrt. fogja üzemeltetni. A terminál vagyonkezelése pedig a GYSEV Zrt. feladata lesz.