Debrecen, a magyar világ új közepe

MTI   ·   2024.02.01. 06:00

Jövőre, a második fél évben készülhet el a Waberer's 20 ezer négyzetméteres debreceni logisztikai központja, miután a logisztikai társaság lezárta a létesítménynek helyt adó, 57 ezer négyzetméteres építési telek megvásárlását.

A logisztikai központ fejlesztése a társaság 2027-ig szóló stratégiájába illeszkedik. Ennek egyik alappillére az országos lefedettségű, korszerű és alacsony környezeti lábnyom mellett üzemeltethető raktárhálózat kiépítése. A tranzakcióval az ország egyik legdinamikusabban fejlődő régiójában folytatja a Waberer's a terjeszkedést. A raktárkomplexum a tervek szerint a Debrecen környékén épülő autóipari nagyberuházások, valamint a kapcsolódó beszállító cégek logisztikai igényeit elégítheti, valamint jelenlegi ügyfélkör kiszolgálását a kelet-magyarországi régióban.

A Waberer's Ecseren épülő 47 ezer négyzetméteres logisztikai központjának átadása 2024 első felében várható. A telekvásárlást és a logisztikai központ megépítését a társaság önerő mellett hitelfelvételből, illetve kormányzati támogatásból tervezi finanszírozni.

A logisztikai cég 2023 első kilenc hónapjában 527,2 millió euró konszolidált árbevételt ért el, négy százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az EBIT a harmadik negyedévben csoportszinten 8,0 millió eurót ért el az előző évi 9,7 millió euró után, a kilenc havi kumulált EBIT 36,5 százalékkal 33,4 millió euróra nőtt. A Waberer's részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a részvény árfolyama 1750 forint és 3940 forint között mozgott, szerdán a részvény 3700 forinton zárt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek