Hibridek a végeken

Bohus Dávid   ·   2018.04.06. 08:45
volvo_7900H_hatarut

A húsvéti ünnepek utáni első munkanapon a Volvo 7900A-s csuklós dízelek mellett fokozatosan megkezdődött a hibridek üzemű változatok forgalomba állítása is. Aki részletesen nem figyeli az autóbuszokat annak talán csak annyi tűnhetett fel, hogy másféle ülésekkel felszerelt járműre szállt fel. A vájtfülűek viszont a halk indításból, netán az I-Shift váltó több fokozatba kapcsolásából már tudhatják, hogy a dízelek között hibrid üzemű autóbuszokkal is van lehetőségük utazni, az igazán felkészültek meg már az online lekérdezési lehetőséggel követhetik nyomon, hogy a Futárban újra megjelentek az MYK rendszámsorozatú Volvók.

Itt a lehetőség tanulmányozni a különbségeket a laposabb dízel és az akkumulátorokkal felpúposított hibrid között (a képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből)

A másfél év után visszatérő csuklós hibrid Volvókon a Gyál irányából a Határ úti, illetve a Boráros térig közlekedő vonalakon van lehetőség utazni, de megjelennek az autóbuszok az Örs vezér teréről Pécel irányába induló agglomerációs járaton is.

A BKV szóló hibridjeinek száma is egyre növekszik az utasforgalomban. Lassan a negyvenes flotta fele közlekedik már, egyelőre csak a Volvo 7705H típusúak szállítanak utasokat

Szintén áprilisi kezdettel újabb szóló hibrid Volvók indultak el a cinkotai garázs által kiszolgált viszonylatokon, így lassan a BKV által beszerzett flotta fele megjelenik az utakon. Az Örs vezér teréig közlekedő, illetve a külső városrészek vonalain egyelőre csak a Volvo 7705H típust állították forgalomba, amelyek között két- és háromajtós változatúak is megtalálhatóak. A környezetbarát járművek száma április óta jelentősen növekszik a fővárosban közlekedő autóbuszok között, de azok jellemzően a külső városrészek irányából csak a nagyobb közlekedési csomópontokig (Örs vezér tere, Határ út, Boráros tér) közlekednek a belváros érintése nélkül.

A Pest szélén közlekedő 175-ös járaton gyakoriak a hibrid Volvók, amelyre elég a kétajtós változatú is

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.