Hongkong leghosszabb közúti alagútja

iho   ·   2016.08.02. 13:45
00kicsi

Hongkongban öt kilométer hosszú autópálya alagút épül, hogy Hongkongot Kína szárazföldi részéhez kapcsolja az új Liantang/Houng Jüen Vaj határátkelőhelyen keresztül. Az öt kilométer hosszú Liantang alagút egy összesen mintegy tizenegy kilométer hosszú, négysávos autópálya szakasz része lesz. Az összeköttetés célja egy új, stratégiai fontosságú kapcsolat létrehozása az észak-keleti új területek és a kínai szárazföldön található Sencsen keleti része között a határon áthaladó áru- és személyszállító járműforgalom számára. 2022-re ütemezett elkészültét követően a projekt keretében megvalósuló építmény Hongkong leghosszabb közúti alagútja lesz.

A Siemensnek kell leszállítania a teljes felügyeleti megoldást, ideértve a hardvereket, szoftvereket és számos alrendszert egyaránt, amelyek elősegítik az alagút biztonságos és hatékony forgalmának megvalósítását. Az irányítás a Nemzetközi Alagút-vezérlő Központból (International Tunnel Control Center: ITCC) zajlik, amely a Simatic WinCC nyílt architektúráját használja az üzemeltetés vezérlő rendszer kialakításához. Az ITCC valós idejű adatokra támaszkodva határozza meg az alagútban uralkodó viszonyokat és dönt a forgalom optimalizálását célzó beavatkozásokról, figyelembe véve az összes lényeges biztonsági szempontot. Az incidensek és torlódások automatikus észlelése, vészhelyzet kezelése balesetek előfordulásakor, az alagút lezárása és az ellenirányú forgalom kezelése csak néhány fő funkció az ITCC által nyújtottak közül.

A felvételen a Cross Harbour, Hongkong első vízalatti alagútja látható: 1972-ben adták át, naponta 115–116 ezer autó halad át rajta

A Kína déli részén található Sencsen hat új összeköttetést kíván kialakítani Hongkong különleges igazgatású területével, a két város közlekedésének és szállításának minél teljeskörűbb integrálása érdekében. A hat tervezett összeköttetési projekt – az említett közúti kapcsolat mellett a többek között ide tartozik a Kanton [Kuangcsou]–Sencsen–Hongkong vasúti személyszállító szakasz, valamint a Sencsen és Hongkong repülőterét összekötő tenger alatti alagút – révén Sencsen és Hongkong közúti, vasúti és tengeri útvonalakon keresztül is össze lesz kapcsolva.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek