Huszonöt vadonatúj Credót kapott a dél-dunántúli régió

Bohus Dávid   ·   2019.03.18. 13:45
credobuskiskep

Mint arról portálunk is tudósított korábban, az idei első hatvannyolc vadonatúj autóbuszból a győri Credobus huszonöt helyközi és távolsági járatokra is alkalmas Credo Inovell 12 típus leszállítását vállalta. Az autóbuszokat a nyertes pályázó Kravtex Kft. legyártotta, és márciusban leszállította a Dél-dunántúli Közlekedési Központnak, derült ki a társaság Facebook-oldalán megjelent posztból. Az RHA-851 és RHA-875 közötti rendszámmezőben vizsgázott flotta autóbuszai megkezdték munkájukat, az új Crerdók Tolna megyében tíz bérelt, korábban a csehországi ICOM flottából ismert Mercedes Tourismót váltottak le.

Tíz bérelt Mercedes Intourót adott vissza a DDKK, helyükre Credo Inovellek érkeztek (Bohus Dávid felvétele)

A huszonöt vadonatúj autóbusz nem ismeretlen a közeledési társaság előtt, ugyanis Credo autóbuszból több, mint háromszázat üzemeltet a déli régióban. A most érkezőkkel együtt már majdnem hetvenöt Credo Inovell közlekedik a DDKK flottájábán, a győri gyártású kiskerekűek létszáma az új buszokkal pedig már meghaladja a háromszázhatvanat.

Az egyik dél-dunántúli példány még a győri gyárudvaron (forrás: Credobus hivatalos Facebook-oldala)

A buszokat továbbra is FPT motorral, robotizált sebességváltóval, utastéri klímával szerelték fel, a GPS alapú nyomonkövetésnek köszönhetően az utastérben belső monitoron kaphatnak aktuális információkat az utasok a jármű aktuális pozíciójáról, a következő megállóról, olvasható a Credobus oldalán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.