Interaktív közlekedési kiállítás nyílt Debrecenben

Arnold Balázs   ·   2011.11.23. 07:45
kiskep_debr

Kedden nyitotta meg kapuit és december 1-jéig tart nyitva a DKV interaktív közlekedési kiállítása Debrecenben, a Kölcsey központ második emeletén. A gyerekeket villamosos, buszos kifestők, papírmakettek, óriás kirakójáték és óriás kockák, illetve közlekedési mesefilmek várják. A kicsit idősebbek közlekedéstörténeti kvízjátékkal mérhetik össze tudásukat.

A kiállításon terepasztal is várja a látogatókat<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: a szerző)

A kiállításon megtekinthető a Hexvave vasútmodellező egyesület terepasztala, járműmodellek, fotótárlat, illetve közlekedési emléksarok Lehoczky Gábor és Gara Kálmán gyűjteményéből összeállítva.

A kiállítás díjmentesen látogatható. A torlódás elkerülése végett a DKV kéri, hogy a csoportok előzetesen jelentkezzenek be a +36-52-502-649-es telefonszámon vagy a marketing@dkv.hu e-mail címen.

Nagy Attila a város villamosközlekedésének történelméről is beszélt a megnyitón

A megnyitón Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója felidézte, hogy a cívisvárosban 1911. március 6-án négy vonalon indult meg a villamosközlekedés. A hálózat az ötvenes években élte fénykorát, amikor összesen hét vonal üzemelt Debrecenben. A következő évtizedben vette kezdetét a rövidebb szakaszok felszámolása, 1972-től pedig csak a napjainkban is üzemelő, 1-es villamos közlekedik a Nagyerdő és a Nagyállomás között. Idén kezdődött, és jelenleg is tart a 2-es villamos építése, illetve az 1-es vonal rekonstrukciója.

Több érvénytelen közbeszerzési eljárás után mára már az is eldőlt, hogy 2014-re a CAF szállíthat tizennyolc alacsonypadlós villamost Debrecenbe.

Kapcsolódó hírek