Közel a megegyezés a BKV-ról

MTI   ·   2012.04.17. 15:44

A főpolgármester szerint a napokban megállapodhat a kormány és a főváros a BKV középtávú működési feltételeiről, így esetleg április 30-a előtt végleges közszolgáltatási szerződést köthet az önkormányzat a tömegközlekedési társasággal.

Tarlós István keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta, a főváros és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. által tett több mint egytucatnyi javaslat közül öt-hat olyan van, amelyről pozitívan nyilatkozott a kormány két megbízottja: Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Naszvadi György, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára.

A főpolgármester tájékoztatása szerint a napokban véglegesen meg fognak egyezni, s feltehetőleg a jövő heti kormányülésen a kormány elé kerül a BKV ügye. A városvezető úgy véli, ha ez így lesz, akkor április 30-a előtt nemhogy ideiglenes, hanem végleges közszolgáltatási szerződést is köthet a főváros a BKV-val.

A kabinet március végén döntött arról, hogy megkapja az állami garanciát a hiteleihez a főváros, s azon keresztül a tömegközlekedési társaság, ezt követően a főpolgármester megállapodott a BKV-nak hitelező kilenc bank vezetőjével is, ami lehetővé teszi a 2004 óta felhalmozódott, több mint 60 milliárd forintos adósságállomány refinanszírozását.

Kapcsolódó hírek