Miként működik a repülőtér?

iho/repülés   ·   2019.10.03. 18:35
cim

A Csopa Traffic–Indóház Közlekedési Estek jubileumi, tizedik rendezvénye igazi csemegét tartogatott a repülés szerelmeseinek. Ormándi Zoltán, a Budapest Airport Zrt. repülőtérforgalmi vezetőjének ferihegyi landolással indított előadása már az első percekben magával ragadta a helyszíni közönség gyermek és felnőtt tagjait. Az Indóház Kiadóval közösen szervezett ismeretterjesztő programon lépésről-lépésre ismerkedtünk a repülőterek világával, tanultunk az egyes szakszolgálatok, iparági szereplők feladatairól, a légikikötők nélkülözhetetlen egységeiről. A részletesen felépített prezentáció számos olyan kérdést megvilágított, amelyeken utasként gyakran elgondolkodik az ember.

Azok a titokzatos reptéri jelzések...

Néhány perc után már valóban úgy érezhettük, ott lépdelünk a repülőtérforgalmi vezetővel a betonon, izgatottan várjuk a ködös időben leszálló repülőgépeket, együtt vizsgáljuk a futópálya vagy a gurulóutak állapotát. Virtuális túránk során számba vettük a területen használt jelzéseket, megküzdöttünk a hóakadályokkal, elriasztottuk a légi közlekedést veszélyeztető madarakat.

A Galilei Webcast online közvetítése itt nézhető vissza.

Ahogy a leszállási zónaát látja a pilóta - vagy a reptérfelügyelő

Sorozatunk november 12-én, kedden 17 órától folytatódik Dorner Lajos a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke a mindannyiunkat érintő közlekedési nagyberuházásokról, kérdésekről ad elő. December 10-én, ugyancsak kedden, szintén 17 órától Kormányos László, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettese a vasúttársasággal kapcsolatos aktualitásokról számol be az érdeklődőknek.

A programok a kedvezményes Csopa délutáni jeggyel vagy Csopa havibérlettel látogathatók, előzetes jelentkezés a tok@csopa.hu címen.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.