Mindkét pálya tönkrement Füzesabonynál

iho   ·   2014.06.11. 07:00
fabony0

A vagonok a másik pályatestre borultak. A baleset a nyílt vasúti pályán történt, az okáról egyelőre nincs információ. A vasúti pálya több száz méter hosszban megrongálódott és a felsővezeték rendszer is megsérült. Személyi sérülés nem történt. A műszaki mentést és a helyszínelést azonnal megkezdték a szakemberek. Az oldalukra borult vagonokat ki kellett emelni.

Már innen is borzasztó a látvány. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Becze Ádám | Miskolc környéki vasútvonalak Facebook-oldal)

A MÁV-START megszervezte a személyszállító vonatok és vonatpótló autóbuszok közlekedését, az utasok zökkenőmentes elszállításra, ha késve is, de elérték úti céljaikat a vonattal utazók. Így lesz ez ma, szerda reggel és délelőtt is: a vonattal útra kelők számítsanak még a korlátozásokra és a késésekre, a vonatpótló autóbuszos közlekedésre is. A változások érintik a Budapest–Miskolc közötti InterCity, gyors- és sebesvonatok utasait, továbbá a Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely közötti sebesvonatokat, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen közötti IC összeköttetést, illetve a Füzesabony–Miskolc–Hidasnémeti viszonylatú személyvonatok utasait is. Budapest-Keleti pályaudvar–Füzesabony–Budapest között menetrend szerint közlekedik valamennyi személyszállító vonat. Füzesabony és Mezőkövesd között vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni. Mezőkövesd és Miskolc, illetve Miskolc és Mezőkövesd között óránként indítanak vonatokat. A Nyíregyházára, Sátoraljaújhelyre és Hidasnémeti felé utazóknak egy másik vonatba kell átszállniuk Miskolcon. A Debrecen–Nyíregyháza–Szerencs felől érkező InterCity vonatok csak Miskolcig közlekednek, onnan indulnak vissza Debrecen felé.

Kedd éjjel is dolgoztak a baleset helyszínén, a műszaki mentésen, illetve a megsérült vágányzat helyreállításán. Várhatóan szerdán napközben indulhat meg ismét a vonatközlekedés azon a pályaszakaszon. Tegnap napközben a síneken maradt tehervagonokat már továbbították a helyszínről, a sérült járművek vasúti daru segítségével emelik ki a töltés mellől. A kisiklott négy járművet éjszaka vasúti kocsikra rakták és elszállították a helyszínről. Több száz vasbetonaljzatot kell kicserélni és pótolni kell a megrongálódott síneket is, továbbá egy felsővezeték-tartó oszlopot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek