Nyílt nap a Szolnoki Járműjavítóban

Berky Dénes   ·   2013.09.04. 09:00
kiskep_szolnokjj

Ebben az évben is megtartotta Szolnok a város napját, amikor településszerte izgalmas programok várták az érdeklődőket. Az esemény részeként a MÁV-Gépészet járműjavítója is kinyitotta kapuit egy napra, hogy bárki szemügyre vehesse az ott folyó munkát. A látogatók először egy előadást és egy kisfilmet tekinthettek meg a Szolnoki Járműjavítóról, az ott elvégzett munkákról, így a legaktuálisabbról, az IC+-kocsikról is. Az első csarnokban rögtön meg is tekinthettük ezeket a vagonokat, illetve a mellettük álló felújított Bézéket is. Ezután a tolópad túloldalán lévő csarnokban a személykocsik felújítását lehetett megnézni, volt itt posta-Bhv, halberstadti személy- és vezérlőkocsi, már csíkos Bp-kocsik és harmadik generációs IC is.

Kék Dácsia és gyönyörűen felújított víztorony: ez csak Szolnok lehet!<br>A képre kattintva galéria nyílik, a külön nem jelölt felvételeket a szerző készítette

A nemrég gyönyörűen felújított víztorony felé továbbhaladva a Dombóváron rendbehozott 439 029-es kék Dácsiát pillanthattuk meg, majd a villamos mozdonyok felújítócsarnoka mellett álló Weöres-Traxx kürtölt: a kisebbek és nagyobbak is előszeretettel próbálták ki a hangjelzést. Mellette a 185-ös Cirmosba is fel lehetett mászni, illetve a Budapest-Ferencváros címert viselő gép, a felújításra váró 630 034-es Gigant is itt állt. A telep végigjárásával még jó pár felújításra vagy épp selejtezésre félreállított mozdonyt és kocsit lehetett találni. A MÁV-Gépészet emberei csoportokban kísérték körbe a látogatókat és hozzáértő elbeszéléseikkel tették még átélhetőbbé a járműjavító munkáját.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek