Vasút

Október végén leáll a Szeged–Röszke vonal - FRISSÍTVE!

iho

2015.10.21 11:12  

Szeptember elejétől nem járnak a vonatok Röszke és a vajdasági Horgos között, a MÁV-Start most Szegedtől is felfüggeszti a járatokat a kevés utasra hivatkozva.

A Délmagyar.hu értesülései szerint október harmincegyedikével megszűnnek a Szeged és Röszke közötti vonatok. A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától kapott információk alapján a Szeged és Szabadka között azért nem lehet visszaállítani a vasúti közlekedést, mert a migránshelyzet miatt fizikai határzár épült ki. A határátlépő forgalom szünetelése óta a röszkei vasútállomás szinte kihalt, és a Szeged–Röszke járatokon is annyira kevesen utaznak, hogy azt október végén megszüntetik.

Nyolc éve és egy napja, 2007. október 20-án is már csak úgy lehetett vonatozni, hogy Röszkén a PÓTOS (kiemelés tőlünk) Bz-ről át kellett szállni a szerbek Sinobuszára<br>(fotó: Garai Szakács László)

A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. arról tájékoztatta a portált, hogy a Röszke–Horgos vasútvonal lezárása óta a Szeged–Röszke–Horgos útvonalon közlekedő buszok utasforgalma nem nőtt. A járatokat elsősorban diákok veszik igénybe a hetek utolsó tanítási napján, illetve az első tanítási napot megelőző napokon. Szegedről Szabadkára Röszke és Horgos érintésével naponta három busz indul: 10 óra 10 perckor, délután fél egykor és 15 óra 40 perckor, plusz az utolsó tanítási napon délután fél ötkor jár egy mentesítő.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

x

Vasút időrendben