Retró festésű Bd-kocsik jöttek ki Dunakesziről

Vörös Attila   ·   2018.09.26. 21:15
69_bd

Szerda délután tizenegy friss főműhelyes személykocsit húzott ki a 401-es remot Bobó a Dunakeszi Járműjavítóból. A dízel egészen a Keletiig vitte a vagonokat, hogy onnan szerdán futópróbára indulhassanak. A szerelvény érdekessége, hogy két, retró festésű Bd-kocsit is tartalmazott! A MÁV-Start nagyon jól titkolta, még a cégen belül is többeket meglepett a sötétkék vagonok feltűnése.

Kőbánya felső és a Keleti között halad a Bobó a járműjavítós kocsikkal. A negyedik és az ötödik vagon az igazán érdekes! (fotók: Vörös Attila)

Informátorunk szerint a retró festésű Bd-kocsikból összesen öt készül majd, mind közforgalmú vagon és a honállomásuk Szeged lesz (marad). A retrózás a 150 éves MÁV tiszteletére történik. Ezek után, ki tudja, mit tartogat még az év?

A két régi festésű Bd kocsi

A zagyva számsorok kedvelőinek, az alábbi járműveket adta ki most a járműjavító:

  • 50 55 20-37 321-6 Bd (Szeged)
  • 50 55 20-37 367-9 Bd (Szeged)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.