Szépülő Kapostüskevár

Kemenczei Róbert   ·   2012.10.12. 12:30
00

Idén a legnagyobb munka a tető szigetelésének kijavítása volt. A régi szigetelés az évek folyamán tönkrement, így teljesen ki kellett cserélni. Ennek kijavításával megszűnt az épület beázása, állagának romlása. A tető kijavításán túl új ereszcsatornák is kerültek az épületre, javítva így is a vízelvezetést. Emellett a régi, omladozó kéményeket is újraépítették füstelvezető csövekkel kibélelve. Az épület homlokzata új festést is kapott, mivel a korábbi a leázások miatt megrongálódott, így szükség volt még egy fedőrétegre is. Az épület az eddigiektől eltérően halványsárga színt kapott.

A régi kémény elég rossz állapotban volt<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(képek forrása: Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület)

A 2011-ben megkezdett felújítási munkálatoknak köszönhetően az utazóközönség sokkal szebb, komfortosabb környezetben várhatja a vonatokat. Az egyesület jövő tavasszal folytatni kívánja a felújítást: elképzeléseik szerint a volt és használaton kívüli megrongált utasmosdókból kerékpártárolót alakítanának ki az utasok és a vasút dolgozói részére, valamint üdítő- és kávéautomatát is szeretnének elhelyezni a váróteremben, továbbá a jelenleg még kissé rosszabb állapotban lévő belső helyiségeket szeretnék kifesteni.

Készül a bélés...

A jövőbeni munkákhoz minden támogatást és segítséget elfogad az egyesület.

...és végül maga a kémény is áll

Kapcsolódó hírek